Chemie

Zde je odkaz na on-line výuku dne 19.11. v 10 hod:     meet.google.com/zbg-bxkn-xdg      Dne 26.11. se on-line hod z techn. důvodů nekoná.

dotazy na    www.janaburianova@mtr.cz 

Žáci mohou zdarma použít  přístup k interaktivní učebnici Chemie pro 8. ročník. 

Stačí se zaregistrovat jako studenti na   www.ucebnice-online.cz  (pro žáky je aktivační kód: S-PMMK-WFAM-VU5X )

, poslechnout si výklad probírané látky, podívat se na výuková videa a zkontrolovat si správnost zadaných cvičení v PS a učebnici. Zaregistrujte se !!!

 Zkontroluj si na www.ucebnice-online.cz

https://www.testpark.cz/testy/

Úkoly na 19. a 22. 10. -  Uč. str. 19 - 21, pročti, prohlédni obrázky, podívej se na pokusy - zaregistruj se  na  ucebnice on- line.cz. Do sešitu - Krystalizace - co to je, využití. Odpařování, vyluhování, sublimace, chromatografie - u všech - co to je, využití. PS - str. 19 - cv. 1, 2, 3 - po vypracování si  samostatně zkontroluj opět  na  www.ucebnice-online.cz. Pošli ukázky zápisů, cvičení v PS si zkontroluj na www.ucebnice-online.cz

Úkol přes podzimní prázdniny - zopakuj si učivo na test -uč. str . 4 - 21, co je chemie, látky a tělesa, měření vlastností látek, chemický a fyzikální děj, složení a třídění směsí, oddělování složek směsí. (str. 14 - 15 - roztoky, hmotnostní zlomek tam nebude - probereme později ). 

Test bude v pondělí 2.11. a bude zadán zde na Domácím vyučování - vyplníte a pošlete jako přílohu mailu!!!!

Úkol na 2.11.      TEST Ch 8.docx (14042)

Uč. str.14 - Roztoky - pročíst, do sešitu opsat modrý rámeček. Největší význam mají kapalné roztoky, nejvýznamnější rozpouštědlo je voda. Hmotnostní zlomek - vyjadřuje složení roztoku. Opsat modrý rámeček. Podívat se na pokus - rozpouštění manganistanu draselného ve vodě. Koncentrované roztoky - roztoky s vysokým....  opsat z tabulky. Zředěné roztoky - stejným způsobem. Pošli mi ukázky zápisů a cvičení v PS na mail !!!

Úkol na 5.11. -  PS str. 16 cv.1,2. Str. 17 cv.3. Uč. str. 22 - 24- Vzduch, do seš. - směs látek....opsat první větu z modrého rámečku  a složení. Podívat se na videa - pokusy. Význam vzduchu - k dýchání, destilací zkapalněného vzduchu se získávají kyslík, dusík a vzácné plyny. Můžeš vypsat i více.:))

Úkoly na 9. a 12. 11. - Test dosud neposlali - Černocký, Hensl R., Kurinec, Neoral !!!    PS str. 21 cv. 1, 2 a 3. Uč. str. 25 - 27, do seš. Voda - vypsat silněji vyznačené, vypsat vlastnosti vody a druhy vod.  PS str. 23 cv.2,3.

Od 16.11. úkoly zadávány do Učebny Google classroom 

Téma 16. a 19.11. - Částice látek - atom.